Het product

Het product

Viacoustic levert voor vrijwel iedere ruimte waarin een goede akoestiek belangrijk is, unieke, op maat gemaakte spanplafonds en spanwanden met sterke, duurzame en geluidsabsorberende bekleding.
Om de juiste sfeer te creëren, is er tevens de mogelijkheid om de spandoeken te laten printen en/of verlichting in of achter de wanden te laten plaatsen.

Van geluidsmeting tot en met installatie, Viacoustic kan het totale traject voor u realiseren en garandeert een duurzame en milieuvriendelijke toepassing.

Doordat de producten aanpasbaar zijn aan elke situatie, zijn ze geschikt voor zowel de particuliere als zakelijke omgeving. Ook architecten en projectadviseurs kunnen Viacoustic  inschakelen om in een vroeg stadium de mogelijkheden te bekijken om een geschikte invulling aan een  ruimte te geven.

Geluidsabsorberend
Clipso Acoustic®, een plafond- en wandbekleding met 250.000 micro openingen per m², en verschillende geluidsabsorberende isolatoren.Het systeem is de vrucht van jarenlang onderzoek en biedt uitstekende resultaten in geluidsabsorptie en nagalmtijd. Overige specificaties als antibacterieel, sanitized, onderhoudsvrij, brandveiligheid en duurzaamheid maken het product Clipso Acoustic® ideaal voor veeleisende toepassingen.

Wanneer een geluidsgolf (1) de akoestische bekleding bereikt, zal een deel worden gereflecteerd (2). Dit verschijnsel noemen we nagalm. Een ander deel zal opgenomen worden door het materiaal (3). Dit is geluidsabsorptie. Tot slot dringt een deel door de bekleding (4). Transmissie. Door akoestische absorptie toe te passen achter de bekleding kunnen we het overgrote deel van het geluid absorberen en geluidsreflecties tegen gaan.

Download hier de technische specificaties
 

  Plafondprofiel
 Wandprofiel
 Aluminium wand-/plafondprofiel